Data modificării:

Screening anticorpi COVID-19 SARS-COV-2 IgG și IgM

LABORATOR ANALIZE MEDICALE EUROMEDICA

Screening anticorpi COVID-19 SARS-COV-2 IgG și IgM

Laboratorul de analize medicale Euromedica Hospital oferă screening serologic anticorpi COVID 19 automat SARS-COV-2 Ig G și Ig M cu eliberarea rezultatului în aceeași zi. Metoda de analiză utilizată: reacție imunoenzimatică cu o detecție finală de fluorescență (ELFA).

Testele serologice pot fi utilizate pentru a identifica expunerea persoanelor la virusul SARS-CoV-2 și arată răspunsul imun al organismului la infecția cauzată de virus, indiferent dacă pacientul a fost simptomatic sau nu. În prezent se estimează că 20-80% din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice.

Testele serologice nu sunt recomandate în prezent pentru screening-ul și diagnosticul infecției COVID-19, respectiv pentru detectarea cazurilor contagioase, testarea moleculară (RT-PCR) și testele rapide rămân metoda de screening și detecție în faza acută a infecției COVID-19 (identifică direct virusul în tractul respirator).

Anticorpii sunt proteine produse de sistemul nostru imun pentru a ne proteja de infecții. Anticorpii se atașează de agentul patogen (de antigen) și fie blochează capacitatea acestuia de a infecta alte celule, fie îl indică drept agent străin altor celule imune, pentru a-l neutraliza sau distruge și pentru a-l îndepărta din corp

Prescurtarea Ig provine de la denumirea de imunoglobuline, Ig M și Ig G sunt anticorpii care pot fi identificați în sânge, avănd rol în apărarea împotriva infecțiilor.

Cercetările care s-au efectuat pentru a se studia răspunsul imun în infectia cu SARS-CoV-2 au indicat că anticorpii Ig M pot fi detectați în sângele pacientului după 3 până la 6 zile și anticorpii Ig G pot fi detectați după aproximativ 8 zile de la infectare.

Antigenul utilizat în testele VIDAS SARS-CoV-2 Ig G și Ig M

Antigenul utilizat în testele VIDAS SARS-CoV-2 Ig G și Ig M este o proteină de fuziune recombinata, corespunzătoare domeniului de legare a receptorului (RBD) al proteinei SARS-CoV-2 (Spike S1).

Utilizarea repetată a testelor VIDAS SARS-CoV-2 Ig M și VIDAS SARS-CoV-2 Ig G în cazul unei infecții în curs, oferă posibilitatea de a obține o mai bună caracterizare a evoluției / progresiei infecției.

Anticorpii de tip Ig M

Anticorpii de tip Ig M reprezintă răspunsul imediat al organismului la virus; mai exact, anticorpii eliberați de organism în lupta cu virusul, și indică faptul că pacientul are infecția COVID-19.

Un rezultat pozitiv al testului VIDAS SARS-CoV-2 IgM indică faptul că anticorpii împotriva SARS-CoV-2 au fost detectati, că individul este expus la COVID-19 și sugerează o infecție acută.

Anticorpii de tip Ig G

Anticorpii de tip Ig G reprezintă răspunsul imun al organismului la virus; mai exact, anticorpii eliberați de organism în lupta cu virusul, și indică faptul că pacientul a avut infecția COVID-19.

Un rezultat pozitiv al testului VIDAS SARS-CoV-2 IgG indică faptul că anticorpii împotriva SARS-CoV-2 au fost detectăți, respectiv că individul a fost expus la COVID-19 și indică o infecție din trecut, dar nu exclude infecția recentă.

Prezența acestor anticorpi indică inclusiv faptul că o persoană asimptomatică sau care a dezvoltat o formă ușoară, ce putea fi ușor atribuită unui alt tip de infecție respiratorie, a dezvoltat anticorpi.

Rolul testelor serologice

Întrucât momentul infectării cu virus este adesea necunoscut, combinarea RT-PCR și a testelor serologice poate îmbunătății acuratețea diagnosticului COVID-19. Interpretarea corectă a rezultatelor combinate poate îmbunătății diagnosticul rapid și diagnosticul diferențial al COVID-19, permitând o mai bună înțelegere a încărcăturii virale și a evoluției bolii, astfel încât să ghideze diagnosticul și tratamentul clinic.

Testarea anticorpilor este un instrument de valoare suplimentar, pentru a exclude cazurile RT-PCR negative.

Testele serologice pot juca un rol esențial în lupta împotriva COVID-19, ajutând profesioniștii din domeniul sănătății să identifice persoanele care au fost expuse la virusul SARS CoV-2 și au dezvoltat un răspuns imun. Rezultatele testelor serologice sunt importante în detectarea infecțiilor la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici.

Interpretarea rezultatelor VIDAS SARS-CoV-2 Ig M și VIDAS SARS-CoV-2 Ig G

  • Valori analizăInterpretarea
  • Dacă indicele ≥ 1POZITIV
  • Dacă indicele < 1NEGATIV
  • Notă pentru profesioniști din sănătate: nu există interferențe cu biotina.

Tarife analize anticorpi SARS-CoV-2 Ig M și SARS-CoV-2 Ig G

  • Denumire analizăTarif
  • SARS-CoV-2 Ig G120 lei
  • SARS-CoV-2 Ig M95 lei
  • Pachet SARS-CoV-2 Ig G și Ig M200 lei
  • * doar în sistem privat


Programările se pot face și la numerele de telefon +40 262 206179 sau +40 262 206180 de luni până vineri între orele 08:00-16:00

EUROMEDICA HOSPITAL

Anunțuri și Noutăți

Consultații medicale de specialitate Urologie și Andrologie
11.03.2024

Consultații medicale de specialitate Urologie și Andrologie

Începând cu data de 14.03.2024 medicul urolog s-a alăturat echipei noastre, D-nul Dr. Cristian NECIU, Medic Specialist ... citește
În perioada 25.09.2023 - 06.10.2023, activitatea laboratorului de analize medicale va fi suspendată
22.09.2023

În perioada 25.09.2023 - 06.10.2023, activitatea laboratorului de analize medicale va fi suspendată

În perioada 25.09.2023 - 06.10.2023, activitatea laboratorului de analize medicale va fi suspendată, din motive obiective, ... citește
Fibrilația atrială
28.07.2023

Fibrilația atrială

Fibrilația atrială este cel mai frecvent tip de aritmie cardiacă (bătăi neregulate ale inimii) care poate ... citește

EUROMEDICA HOSPITAL

Locuri de Muncă


Locuri de muncă Euromedica Hospital
12.07.2023
Expiră în 31.07.2023 ora 16:00

Angajăm Registrator Medical

Euromedica Hospital SA angajează registrator medical. Dosarul se va depune până la data de 31.07.2023 ... citește

Partenerii Euromedica Hospital Baia Mare