ANMCM

Data modificării: 19.01.2021

Screening anticorpi COVID-19 SARS-COV-2 IgG și IgM

LABORATOR ANALIZE MEDICALE EUROMEDICA

Screening anticorpi COVID-19 SARS-COV-2 IgG și IgM

Laboratorul de analize medicale Euromedica Hospital oferă screening serologic anticorpi COVID 19 automat SARS-COV-2 Ig G și Ig M cu eliberarea rezultatului în aceeași zi. Metoda de analiză utilizată: reacție imunoenzimatică cu o detecție finală de fluorescență (ELFA).

Testele serologice pot fi utilizate pentru a identifica expunerea persoanelor la virusul SARS-CoV-2 și arată răspunsul imun al organismului la infecția cauzată de virus, indiferent dacă pacientul a fost simptomatic sau nu. În prezent se estimează că 20-80% din cazurile de COVID-19 sunt asimptomatice.

Testele serologice nu sunt recomandate în prezent pentru screening-ul și diagnosticul infecției COVID-19, respectiv pentru detectarea cazurilor contagioase, testarea moleculară (RT-PCR) și testele rapide rămân metoda de screening și detecție în faza acută a infecției COVID-19 (identifică direct virusul în tractul respirator).

Anticorpii sunt proteine produse de sistemul nostru imun pentru a ne proteja de infecții. Anticorpii se atașează de agentul patogen (de antigen) și fie blochează capacitatea acestuia de a infecta alte celule, fie îl indică drept agent străin altor celule imune, pentru a-l neutraliza sau distruge și pentru a-l îndepărta din corp

Prescurtarea Ig provine de la denumirea de imunoglobuline, Ig M și Ig G sunt anticorpii care pot fi identificați în sânge, avănd rol în apărarea împotriva infecțiilor.

Cercetările care s-au efectuat pentru a se studia răspunsul imun în infectia cu SARS-CoV-2 au indicat că anticorpii Ig M pot fi detectați în sângele pacientului după 3 până la 6 zile și anticorpii Ig G pot fi detectați după aproximativ 8 zile de la infectare.

Antigenul utilizat în testele VIDAS SARS-CoV-2 Ig G și Ig M

Antigenul utilizat în testele VIDAS SARS-CoV-2 Ig G și Ig M este o proteină de fuziune recombinata, corespunzătoare domeniului de legare a receptorului (RBD) al proteinei SARS-CoV-2 (Spike S1).

Utilizarea repetată a testelor VIDAS SARS-CoV-2 Ig M și VIDAS SARS-CoV-2 Ig G în cazul unei infecții în curs, oferă posibilitatea de a obține o mai bună caracterizare a evoluției / progresiei infecției.

Anticorpii de tip Ig M

Anticorpii de tip Ig M reprezintă răspunsul imediat al organismului la virus; mai exact, anticorpii eliberați de organism în lupta cu virusul, și indică faptul că pacientul are infecția COVID-19.

Un rezultat pozitiv al testului VIDAS SARS-CoV-2 IgM indică faptul că anticorpii împotriva SARS-CoV-2 au fost detectati, că individul este expus la COVID-19 și sugerează o infecție acută.

Anticorpii de tip Ig G

Anticorpii de tip Ig G reprezintă răspunsul imun al organismului la virus; mai exact, anticorpii eliberați de organism în lupta cu virusul, și indică faptul că pacientul a avut infecția COVID-19.

Un rezultat pozitiv al testului VIDAS SARS-CoV-2 IgG indică faptul că anticorpii împotriva SARS-CoV-2 au fost detectăți, respectiv că individul a fost expus la COVID-19 și indică o infecție din trecut, dar nu exclude infecția recentă.

Prezența acestor anticorpi indică inclusiv faptul că o persoană asimptomatică sau care a dezvoltat o formă ușoară, ce putea fi ușor atribuită unui alt tip de infecție respiratorie, a dezvoltat anticorpi.

Rolul testelor serologice

Întrucât momentul infectării cu virus este adesea necunoscut, combinarea RT-PCR și a testelor serologice poate îmbunătății acuratețea diagnosticului COVID-19. Interpretarea corectă a rezultatelor combinate poate îmbunătății diagnosticul rapid și diagnosticul diferențial al COVID-19, permitând o mai bună înțelegere a încărcăturii virale și a evoluției bolii, astfel încât să ghideze diagnosticul și tratamentul clinic.

Testarea anticorpilor este un instrument de valoare suplimentar, pentru a exclude cazurile RT-PCR negative.

Testele serologice pot juca un rol esențial în lupta împotriva COVID-19, ajutând profesioniștii din domeniul sănătății să identifice persoanele care au fost expuse la virusul SARS CoV-2 și au dezvoltat un răspuns imun. Rezultatele testelor serologice sunt importante în detectarea infecțiilor la pacienții cu simptomatologie redusă sau asimptomatici.

Interpretarea rezultatelor VIDAS SARS-CoV-2 Ig M și VIDAS SARS-CoV-2 Ig G

Dacă indicele ≥ 1: interpretarea este pozitivă.
Dacă indicele < 1: interpretarea este negativă.

Notă pentru profesioniști din sănătate:
Nu există interferențe cu biotina.

  • Denumire analizăTarif
  • SARS-CoV-2 Ig G120 lei
  • SARS-CoV-2 Ig M95 lei
  • Pachet SARS-CoV-2 Ig G și Ig M200 lei
  • * doar în sistem privat


Programările se pot face și la numerele de telefon +40 262 206179 sau +40 262 206180 de luni până vineri între orele 08:00-16:00

EUROMEDICA HOSPITAL

Anunțuri și Noutăți

Locuri de muncă
03.03.2021

Locuri de muncă

Euromedica Hospital SA este într-o continuă căutare de profesioniști în domeniul sănătății pentru a lărgi gama de ... citește
Screening cancer de sân
14.01.2021

Screening cancer de sân

Clinica Euromedica Hospital oferă un Pachet Promoțional care include: mamografie CT laser, ecografie mamară, interpretarea ... citește
Microdermabraziunea cosmetică
12.01.2021

Microdermabraziunea cosmetică

Microdermabraziunea este o procedură dermato-cosmetică ce presupune refacerea suprafeței epidermice, superficiale, prin ... citește