Noutati

DESCHIDERE COMPARTIMENT CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA

INCEPAND CU DATA DE 20.05.2019 DESCHIDEM COMPARTIMENTUL DE CHIRURGIE PLASTICA SI ESTETICA DIN CADRUL SPITALULUI EUROMEDICA. COMPARTIMENTUL VA FI CONDUS DE CATRE DR.PRUNA MARIUS.

NOU IN MARAMURES: TERAPIE SOCKWAVE IN COMPARTIMENTUL DE RECUPERARE

TERAPIA SHOCKWAVE

 

O noua terapie pe piata medicala care te scapa de durere in 10 minute.

Shockwave sau “terapia durerii” terapie de energie inalta intr-un timp foarte scurt cu o viteza care depaseste viteza sunetului.Utilizeaza unde de soc (unde acustice/ultrasunete) pentru a trata durerile cronice musculo-scheletale.Unda de soc strabate cu viteza foarte mare tesuturile.

Terapia cu unde de soc are o rata de success de 80 % si sunt necesare intre 3 si 5 sedinte cu o pauza de 5 zile intre sedinte.

Efectuarea acestei terapii dureaza 10 minute, iar recuperarea este rapida cu reluarea imediata a programului normal.

Indicatii:

 • Tratarea durerilor de calcai, sold, spate, umar, dureri osoase si musculare.

Afectiuni:

 • Fasceita plantara(pinten calcanean)
 • Achilodinia
 • Inflamatii si calcifieri ale tendoanelor si articulatiilor( umar, genunchi etc.)
 • Durer in zona inghinala (pubalgie)
 • Epicondilita
 • Sindrom  apexpatelar si sindrom de solicitare a tibiei.
 • Dureri in zona soldului si/sau a tractului ilio-tibial.
 • Bola genunchiului.
 • Dureri in zona palmara si incheieturii mainii.
 • Dureri in zona insertiiilor tendoanelor poplitee.
 • Punctele dureroase ale muschilor.
 • Tratamente si recuperare ortopedica.
 • Afectiuni neurologice.
 • Tendinite calcane.
 • Eficienta in cazul calcificate in tesutul conjunctiv( depozite calcare) pe care le sfarma redand mobilitatea articulatiilor atacate.

RECUPERARE MEDICALA

INCEPAND CU DATA DE 01.04.2019 EUROMEDICA HOSPITAL DESCHIDE COMPARTIMENTUL DE RECUPERARE, MEDICINA FIZICA SI BALNEOLOGIE. PROGRAMARILE PENTRU CONSULT SE VOR FACE LA NUMERELE DE TELEFON 0262206179 SAU 0262206180.

PERFORMANTE MEDICALE

 OPERATII LAPAROSCOPICE PENTRU CHISTELE OVARIENE

 

   Intervențiile laparoscopice sunt operațiile de ales în cazul chistelor ovariene. Avantajele sunt reprezentate de:

 • agresiune minimă asupra organismului (incizii minime),
 • recuperare rapidă – externare în 24-48 de ore,
 • și cel mai important – este metoda prin care se reusește cel mai adesea păstrarea ovarului și extirparea doar a formațiunii chistice

Clinica Euromedica are experiență de peste 7 ani în intervenții ginecologice laparoscopice (pentru chiste ovariene, sarcini extrauterine, tratamentul sterilității, etc.)

În imagini chist dermoid de 4 cm extirpat laparoscopic, cu păstrarea ovarului. Pacientă externată la 48 ore de la operație.

 

 

 

 

 

AMNIOCENTEZA

Amniocenteza este o tehnică specială de diagnostic prenatal care permite extragerea unei cantităţi de lichid amniotic în sarcină. Acesta va fi utilizat pentru verificarea genelor sau cromozomilor fetali în vederea diagnosticului precoce al unor afecţiuni genetice (sindrom Down, Edwards, etc.).

            Presupune introducerea în sacul amniotic a unui ac special, manoperă realizată sub ghidaj ecografic permanent şi extragerea a 15-20 ml lichid amniotic care va fi analizat într-un laborator de genetică.

            Manopera este efectuată de personal calificat, cu pregătire teoretică şi practică în acest domeniu, atestată printr-un certificat de studii complementare în medicină materno-fetală.

            Începând cu anul 2018 amniocenteza poate fi efectuată şi la Clinica Euromedica Hospital Baia Mare de către dl. Dr. Costin Bogdan – medic primar obstetrică-ginecologie cu competenţă în medicină materno-fetală.

            În data de 8 martie 2018 s-a efectuat cu succes la Clinica Euromedica prima amniocenteză din Baia Mare la o pacientă cu o sarcină în evoluţie de 17 săptămâni cu dublu test care indica risc crescut pentru sindrom Down.


CHIST PERITONEAL GIGANT

   Pacienta in varsta de 24 de ani, cunoscuta cu o formatioune chistica retroperitoneala asimptomatica diagnosticata cu ocazia unei nasteri prin sectiune cezariana( urmarita de catre Dr. Bogdan Costin) in urma cu 10 luni, este internata in serviciul nostru de catre medicul specialist chirurg Ghenea Catalin pentru completarea investigatiilor si tratament de specialitate. Se efectueaza examen RMN adomino-pelvin care confirma diagnosticul de formatiune chistica retroperitoneala.

      Se intervine chirurgical ( operatie efectuata de catre Dr. Ghenea Catalin, Dr. Graur Florin), intraoperator decelandu-se o formatiune chistica de mari dimensiuni (30/15 cm), cu continut lichidian care ocupa intreaga regiune retroperitoneala stanga. S-a practicat excizia in totalitate a formatiunii si drenaje multiple. Evolutia postoperatorie a fost favorabila, pacienta externandu-se la 4 zile de la interventia chirurgicala.

      Formatiunea chistica a fost trimisa pentru biopsie. Rezultat : chist de incluziune peritoneala.

      Particularitatea cazului consta in faptul ca aceste chiste sunt entitati rare, incidenta lor fiind de 1:100 000, marea majoritate fiind benigne. In mare parte sunt asimptomatice. Simptomele apar de obicei, cand acestea cresc in dimensiuni si exercita presiune asupra organelor din vecinatate. Simptomele includ:durere si distensie abdominala, constipatie, varsaturi. Pot sa apara de asemenea complicatii: ruptura chistului, infectia acestuia, torsionarea sau hemoragia intrachistica. Diagnosticul se bazeaza pe istoricul medical, examenul clinic, ecografie abdominala,  CT sau RMN abdomino-pelvin. . In cazul chistelor de mari dimensiuni, simptomatice sau care prezinta complicatii tratamentul consta in excizia completa a formatiunii.

      Pacienta tratata in serviciul nostru nu a prezentat acuze dureroase sau de alta natura, suspiciunea de formatiune chistica a fost ridicata in cursul nasterii prin sectiune cezariana, ceea ce a dus la investigarea in continuare a cazului si rezolvarea acestuia inainte de aparitia simptomatologiei sau a complicatiilor.

 CHISTCHIST

 

 

GRAVIDA CU DIABET

 

Pacientă în vârstă de 23 de ani, prima sarcină, supravegheată de medicul ginecolog dr. Costin Bogdan, prezintă la 28 de săptămâni de sarcină modificări ecografice care ridică suspiciunea unui diagnostic de diabet zaharat de sarcină.  Diagnosticul este confirmat prin test de toleranţă la glucoză orală efectuat la  Euromedica Hospital Baia Mare.

Pacienta intră în urmărirea medicului specialist diabetolog şi boli de nutriţie dr. Mociran Mihaela şi se instituie tratament cu Insulină în doze progresiv crescânde, cu obţinerea unor valori glicemice adecvate.

În urma colaborării şi a supravegherii interdisciplinare medic ginecolog - medic diabetolog sarcina a evoluat normal, fără apariţia complicaţiilor specifice diabetului zaharat de sarcină. Pacienta a născut un făt sănătos, de sex feminin, greutate 3300 grame, lungime 51 cm, indice Apgar 10.

Pentru moment suntem in curs de a alege cele mai importante informatii pentru ca dumneavoastra sa puteti aduce pe lume cel mai sanatos copil.