Noutati

MONITORIZAREA GLICEMICA CONTINUA / SENZORUL DE GLICEMIE (CGM)

           Aceasta permite o verificare continua a glicemiilor (inregistreaza o valoare  la fiecare 5 minute, 24 ore pe zi) .

           Senzorul de glicemie testeaza glicemia in lichidul interstitial (de aceea poate exista o intarziere usoara cand se compara cu glicemia testata prin intepare in deget).

            Prin CGM se evidentiaza valorile joase si valorile ridicate pe care determinarea HbA1c si testarea glicemiei prin intepaturi in deget nu le pot depista.  Se depisteaza astfel timpul petrecut cu glicemii crescute, cu glicemii  joase sau cu valori glicemice “in tinta” (adica cu valori glicemice normale).

            Exista doua tipuri de CGM:

  • In timp real
  • Retrospectiv 

Acesta poate fi utilizat pentru o perioada de pana la 6 zile. Necesita testare cu glucometrul propriu  de 3-4 ori pe zi. Datele sunt inregistrate si ulterior evaluate de pacient si medic. Se obtin astfel rapoarte personalizate  pentru  analizarea oscilatiilor glicemice. 

 

BLACK FRIDAY LA CHIRURGIE

  • INCEPAND CU DATA DE 16.11.2018 TOATE INTERVENTIILE CHIRURGICALE SUNT GRATUITE
  • TARIFUL LA CONSULTUL CHIRURGICAL IN  AMBULATOR, FARA BILET DE TRIMITERE, SCADE DE LA 150 lei la 120 lei
  • TARIFUL LA PANSAMENTE, FARA BILET DE TRIMITERE, SCADE DE LA 25 lei LA 20 lei PENTRU PANSAMENTELE MICI SI DE LA 50 lei LA 40 lei LA PANSAMENTELE MARI.

Reducerile sunt valabile pana la data de 01.08.2019

MEDICINA INTERNA INCEPAND CU DATA DE 15 MAI 2018

Incepand cu data de 15 Mai 2018 pacientii pot accesa serviciul de Medicina Interna asigurat de dr. Onea Condruta.

se vor efectua servicii medicale in ambulatorul de specialitate, internari continue si de zi.

PERFORMANTE MEDICALE

AMNIOCENTEZA

Amniocenteza este o tehnică specială de diagnostic prenatal care permite extragerea unei cantităţi de lichid amniotic în sarcină. Acesta va fi utilizat pentru verificarea genelor sau cromozomilor fetali în vederea diagnosticului precoce al unor afecţiuni genetice (sindrom Down, Edwards, etc.).

            Presupune introducerea în sacul amniotic a unui ac special, manoperă realizată sub ghidaj ecografic permanent şi extragerea a 15-20 ml lichid amniotic care va fi analizat într-un laborator de genetică.

            Manopera este efectuată de personal calificat, cu pregătire teoretică şi practică în acest domeniu, atestată printr-un certificat de studii complementare în medicină materno-fetală.

            Începând cu anul 2018 amniocenteza poate fi efectuată şi la Clinica Euromedica Hospital Baia Mare de către dl. Dr. Costin Bogdan – medic primar obstetrică-ginecologie cu competenţă în medicină materno-fetală.

            În data de 8 martie 2018 s-a efectuat cu succes la Clinica Euromedica prima amniocenteză din Baia Mare la o pacientă cu o sarcină în evoluţie de 17 săptămâni cu dublu test care indica risc crescut pentru sindrom Down.


CHIST PERITONEAL GIGANT

   Pacienta in varsta de 24 de ani, cunoscuta cu o formatioune chistica retroperitoneala asimptomatica diagnosticata cu ocazia unei nasteri prin sectiune cezariana( urmarita de catre Dr. Bogdan Costin) in urma cu 10 luni, este internata in serviciul nostru de catre medicul specialist chirurg Ghenea Catalin pentru completarea investigatiilor si tratament de specialitate. Se efectueaza examen RMN adomino-pelvin care confirma diagnosticul de formatiune chistica retroperitoneala.

      Se intervine chirurgical ( operatie efectuata de catre Dr. Ghenea Catalin, Dr. Graur Florin), intraoperator decelandu-se o formatiune chistica de mari dimensiuni (30/15 cm), cu continut lichidian care ocupa intreaga regiune retroperitoneala stanga. S-a practicat excizia in totalitate a formatiunii si drenaje multiple. Evolutia postoperatorie a fost favorabila, pacienta externandu-se la 4 zile de la interventia chirurgicala.

      Formatiunea chistica a fost trimisa pentru biopsie. Rezultat : chist de incluziune peritoneala.

      Particularitatea cazului consta in faptul ca aceste chiste sunt entitati rare, incidenta lor fiind de 1:100 000, marea majoritate fiind benigne. In mare parte sunt asimptomatice. Simptomele apar de obicei, cand acestea cresc in dimensiuni si exercita presiune asupra organelor din vecinatate. Simptomele includ:durere si distensie abdominala, constipatie, varsaturi. Pot sa apara de asemenea complicatii: ruptura chistului, infectia acestuia, torsionarea sau hemoragia intrachistica. Diagnosticul se bazeaza pe istoricul medical, examenul clinic, ecografie abdominala,  CT sau RMN abdomino-pelvin. . In cazul chistelor de mari dimensiuni, simptomatice sau care prezinta complicatii tratamentul consta in excizia completa a formatiunii.

      Pacienta tratata in serviciul nostru nu a prezentat acuze dureroase sau de alta natura, suspiciunea de formatiune chistica a fost ridicata in cursul nasterii prin sectiune cezariana, ceea ce a dus la investigarea in continuare a cazului si rezolvarea acestuia inainte de aparitia simptomatologiei sau a complicatiilor.

 CHISTCHIST

 

 

GRAVIDA CU DIABET

 

Pacientă în vârstă de 23 de ani, prima sarcină, supravegheată de medicul ginecolog dr. Costin Bogdan, prezintă la 28 de săptămâni de sarcină modificări ecografice care ridică suspiciunea unui diagnostic de diabet zaharat de sarcină.  Diagnosticul este confirmat prin test de toleranţă la glucoză orală efectuat la  Euromedica Hospital Baia Mare.

Pacienta intră în urmărirea medicului specialist diabetolog şi boli de nutriţie dr. Mociran Mihaela şi se instituie tratament cu Insulină în doze progresiv crescânde, cu obţinerea unor valori glicemice adecvate.

În urma colaborării şi a supravegherii interdisciplinare medic ginecolog - medic diabetolog sarcina a evoluat normal, fără apariţia complicaţiilor specifice diabetului zaharat de sarcină. Pacienta a născut un făt sănătos, de sex feminin, greutate 3300 grame, lungime 51 cm, indice Apgar 10.

Pentru moment suntem in curs de a alege cele mai importante informatii pentru ca dumneavoastra sa puteti aduce pe lume cel mai sanatos copil.